COPSSH User Login Problem (bad owner or chroot)

3 posts / 0 new
Last post
sales1
Offline
Last seen: 5 years 11 months ago
Joined: 04.06.2015 - 04:16
COPSSH User Login Problem (bad owner or chroot)

Hi There,

I have Copssh running on Window Server 2012 R2 version 6.3(build 9600). I've tried to use Copssh 5.1.1_x64 on 2012 R2, but I receive the following error:

" fatal: bad ownershop or modes for chroot directory compnent "/" "

" Accepted publickey for username from xxx.xxx.xxx.xxx port 50199 ssh2: RSA SHA256:CgwNx..................................."

 

This is the result for "sftp -v -i "PrivateKey" username@xxx.xxx.xxx.xxx"

OpenSSH_6.8p1, OpenSSL 1.0.2a 19 Mar 2015
debug1: Reading configuration data /etc/ssh_config
debug1: Connecting to 192.168.144.121 [192.168.144.121] port 22.
debug1: Connection established.
debug1: key_load_public: No such file or directory
debug1: identity file rsa type -1
debug1: key_load_public: No such file or directory
debug1: identity file rsa-cert type -1
debug1: Enabling compatibility mode for protocol 2.0
debug1: Local version string SSH-2.0-OpenSSH_6.8
debug1: Remote protocol version 2.0, remote software version OpenSSH_6.8
debug1: match: OpenSSH_6.8 pat OpenSSH* compat 0x04000000
debug1: SSH2_MSG_KEXINIT sent
debug1: SSH2_MSG_KEXINIT received
debug1: kex: server->client aes128-ctr umac-64-etm@openssh.com none
debug1: kex: client->server aes128-ctr umac-64-etm@openssh.com none
debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_ECDH_REPLY
debug1: Server host key: ecdsa-sha2-nistp256 SHA256:ObjfZ9wbjBeuLUHJ6GDre8hmeWP
ATWtE32wg4NSCU0
debug1: Host 'xxx.xxx.xxx.xxx' is known and matches the ECDSA host key.
debug1: Found key in /home/Administrator/.ssh/known_hosts:1
debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS sent
debug1: expecting SSH2_MSG_NEWKEYS
debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS received
debug1: Roaming not allowed by server
debug1: SSH2_MSG_SERVICE_REQUEST sent
debug1: SSH2_MSG_SERVICE_ACCEPT received
debug1: Authentications that can continue: publickey,keyboard-interactive
debug1: Next authentication method: publickey
debug1: Trying private key: rsa
debug1: Authentication succeeded (publickey).
Authenticated to xxx.xxx.xxx.xxx ([xxx.xxx.xxx.xxx]:22).
debug1: channel 0: new [client-session]
debug1: Requesting no-more-sessions@openssh.com
debug1: Entering interactive session.
debug1: client_input_global_request: rtype hostkeys-00@openssh.com want_reply 0
debug1: Sending subsystem: sftp
debug1: client_input_channel_req: channel 0 rtype exit-status reply 0
debug1: client_input_channel_req: channel 0 rtype eow@openssh.com reply 0
debug1: channel 0: free: client-session, nchannels 1
Transferred: sent 2944, received 2460 bytes, in 0.0 seconds
Bytes per second: sent 81153.2, received 67811.5
debug1: Exit status 255
Connection closed

 

itefix
Offline
Last seen: 1 hour 53 sec ago
Joined: 01.05.2008 - 21:33
Try to restart the service.

Try to restart the service. If it doesn't work, deactivate and activate the user again.

wanlia
Offline
Last seen: 1 year 12 months ago
Joined: 24.07.2015 - 08:34
Change to 2008 R2

We found it could be solved by changing OS version from 2012 r2 to 2008 r2.