activate users

6 posts / 0 new
Last post
itefix
Offline
Last seen: 2 hours 32 min ago
Joined: 01.05.2008 - 21:33
activate users

I have installed copSSH on a Win2003 server but I can't activate users. It tells me there is no Administrator, even though that user shows up in the user listing.
I get the following:

?###############################

Activate a user for copssh

###############################

Do you want to activate a (l)ocal or a (d)omain user ?l

User accounts for \\

-------------------------------------------------------------------------------
adeligti Administrator ASPNET
Guest IUSR_R-M1BSAX IWAM_R-M1BSAX
rack SQLDebugger sqlservice
sshd SUPPORT_388945a0 SvcCOPSSH

Enter a user account for activation : Administrator
User account Administrator does not seem to exist on this machine.
You have to create it first. Exit!
Press a key to continue ...

Would be grateful for any help, thanks. I previously installed it on a different Win2003 server and it worked just fine.

itefix
Offline
Last seen: 2 hours 32 min ago
Joined: 01.05.2008 - 21:33
Re: activate users

I saw your earlier posting about the German installation. I tried running net localgroup but it game me an error (see below), so I tried running NET START WORKSTATION but that also gave me an error (see below). At this point, I have no idea how to proceed. Any thoughts? Thanks.
bash-3.00$ net localgroup
The Workstation service has not been started.

More help is available by typing NET HELPMSG 2138.

bash-3.00$

EXPLANATION

You have tried to use the network before starting the
Workstation service.

ACTION

Start the Workstation service by typing:

NET START WORKSTATION

bash-3.00$ NET START WORKSTATION
The Workstation service is starting.
The Workstation service could not be started.

A system error has occurred.

System error 123 has occurred.

The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.

bash-3.00$

itefix
Offline
Last seen: 2 hours 32 min ago
Joined: 01.05.2008 - 21:33
Re: activate users

Is there just some way to modify activate-user.sh to force it to activate a user I know exists (like Administrator), or force it some other way?

itefix
Offline
Last seen: 2 hours 32 min ago
Joined: 01.05.2008 - 21:33
Re: activate users

Unfortunately, I can not help you. Workstation service is one the most fundamental services on windows machines and it doesn't work on your PC. There are a couple of important services dependent on workstation service as well (computer browser, net logon ...).

itefix
Offline
Last seen: 2 hours 32 min ago
Joined: 01.05.2008 - 21:33
Re: activate users

I figured it out.
In this case I just commented out these lines:

# Check if the user exists (for local users only)
#if ; then
# if ! net user $user >&/dev/null; then
# echo "User account $user does not seem to exist on this machine."
# echo "You have to create it first. Exit!"
# terminate 1
# fi
#fi

and it worked! Just logged in with PuTTY.

itefix
Offline
Last seen: 2 hours 32 min ago
Joined: 01.05.2008 - 21:33
Re: activate users

If anyone has this problem in the future, here was my cause: my server's workgroup/domain name was more than 15 characters long. That prevented the Workstation service from starting. I changed it to something shorter, and the problem was completely solved, though the commenting out of some lines in activate-user.sh as outlined above worked fine as a fix.

Topic locked

Release news